söndag 6 februari 2011

Bakat

Nu har jag bakat muffins för att vi ev. får lite fika besök! :) Så passade på att prova nya muffins recept, det blev nog ganska bra iallafall om man frågar provsmakaren som redan ätit upp en ;)

Receptet var det här:

Ingredienser

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk kallt kaffe
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Tips

Recept på choklad och lavendel frosting hittar du här!

- Receptet är beräknat för ca 12 cupcakes.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

4. Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.

5. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.

6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

7. Rör ner chokladen i smeten.

8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.

9. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar