måndag 7 februari 2011

33 fulla veckor!

I dag är det måndag 7. februari, och du är 33 veckor gravid. Det är 7 veckor kvar till beräknad förlossning, måndag 28. mars.
gå en kväll på bio! Har du lagt märke till att det är ganska många gravida som går på bio en lördagskväll? Ta med dig din kära eller en god väninna!


Om barnet
I början av denna vecka är fostret 31 veckor gammalt. Nu blir rörelserna mer återhållsamma, det finns helt enkelt inte plats!

Det är omöjligt att veta vad fostret tänker och drömmer om. Men det som är känt är att barnet har REM-sömn (rapid eye movement, det vill säga den fas av sömnen då man drömmer). Man antar därför att barnet har förstadium till drömmar.

Till föräldrarna
Vissa kvinnor har svårt att sova nu. Ur ett fysiologiskt perspektiv är det bäst att sova på den vänstra sidan, eventuellt med en kudde under magen. I denna ställning är cirkulationen i kroppen som bäst och trycket på urinblåsan som minst.

Många börjar nu sova i korta perioder i taget – vaknar upp och somnar om igen. Om inget annat så kan man se detta som en träning inför babyns ankomst. De flesta barn behöver ju ammas flera gånger varje natt.

Mina tankar:
Natten har varit hemsk, huvudvärk och halsont. Något som liknar förvärkar eller något plågade mig hela natten. kändes som om denna natten aldrig skulle ta slut! :(
Nu ska jag ligga på soffan och Svea tittar på puh. Snälla gör mig frisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar