fredag 24 februari 2012

Fredag igen & pengar fundering

herregud nu är de fredag igen, helt sjukt vad tiden går fort! snart är lillplutt 1 år gammal å snart föds bebis eller snart å snart men bara 94 dagar kvar ;)
Natten har varit minst sagt spännande med två vakna barn uppemot 2 timmar ;p men till slut somnade de om... men upp kl 7 skulle va ändå ;) hej å hå vad trött jag var då. Men bara man kliver upp är de inga större problem ;) har betalt räkningar, plockat upp å grejat... å trevligt för de blir pengar över denna månaden med! ;) skönt ändå att de är en kort månad så blir säkert bra till slut.
Fick mig en tankeställare igår när jag, Svea och Arvid var uppe å lekte på lekrummet. Svea leker ofta att hon ska betala saker och handlar hit å dit. Så har hon fått mina gamla kort som jag fått nya...
Så säger hon:
- Mamma, jag kommer snart jag ska bara betala.
Så går hon bort mot väggen.. å drar kortet ;) hum... undra vad de ger för intryck, ska man ge henne egna pengar att köpa sitt lördagsgodis för eller är hon för liten för att man ska bry sig? Hur gör ni hemma hos er???? Vill ju inte att hon ska tro att man bara drar kortet så finns de alltid pengar där.......

2 kommentarer:

  1. Det finns leksakspengar, köpa sådana så hon får en aning om vad pengar faktiskt är. Sen när de blir större kan de få egna riktiga pengar. Tror det ska stå på bankens hemsida hur mycke de ska ha vid vilken ålder. Sen är det inte sagt att man behöver följa de reglerna. Men kanske kan vara bra riktlinjer. Här fer vi Ayline pengar som hon kan stoppa i sparbössan. Skitskoj tycker hon. :) Syns om en stund :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta med pengar är inte lätt. Jag har alltid låtit mina barn vara med och handla när vi veckohandlar och då ingår ju godsaker till helgen, de får godis tillsammans och så delas det sedan upp i skålar hemma. Om de skulle vilja köpa ngt extra ngn gång vilket inte händer speciellt ofta då vi handlar på Willys och där finns inte så mkt mer än mat (skönt tycker jag för det är lätt att en annan också köper på sig både det ena och det andra) då får det betala mamma det sedan hemma om det nu ska vara ett tuggumipaket, en tidinign eller dyligt. De får veckopeng nu 10kr var (7 och 6 år) som de lägger i sin spargris, de hjälper till med att plocka ur diskmaskin, går ut med sopor, kissar hunden, ger honom mat och hjälper till med dukning. De har fått lite hjälp ang vad pengar är värda och vad lite saker och ting kostar. Så jag hoppas att det gynnar barnen själva en gång i tiden och att pengar får man inte gratis och att man inte kan få allt man vill. Fortsatt lycka till och ha en bra helg, skönt att räkningar är betalda och pengar finns över, här var det lite värre med den biten då CSN & huslånen dras denna månaden, men men.....vi går mot ljusare tider och det gör en glad, kram!!!

      Radera